Arrow pointing down

For the love of good food

Vessel Kitchen & Bar is als thuiskomen. Een plek waar iedereen welkom is om te werken, eten, koffie of een cocktail te drinken, of om gewoon even helemaal niets te doen. Op de bank bij de open haard of op ons terras aan het water, het kan allemaal. Op onze kaart vind je de lekkerste gerechten die je de hele dag door kunt bestellen. Voor ieder wat wils en wisselend per seizoen. Een lazy breakfast op zondag, gezond of juist katerproof. Een snelle lunch met collega’s of uitgebreid tafelen met vrienden. Geniet van ons prachtige uitzicht over het IJ- welkom bij dé nieuwe woonkamer van de Houthaven!

Onze missie

Wij geloven dat lekker, gezond én verantwoord eten en drinken perfect samengaan. Onze mannen en vrouwen in de keuken en bediening doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jij met een glimlach de deur uitloopt. Onze dagelijkse missie is simpel: heerlijk eten maken waar jij zorgeloos van kunt genieten. Dit doen we door al onze producten optimaal te gebruiken met een minimale impact op het milieu.

We werken zoveel mogelijk met lokale leveranciers: boeren, bevriende foodies en buren, stuk voor stuk levensgenieters die net zoveel geven om goed en lekker eten en drinken als wij. Leer ze kennen en proef hun vakmanschap!

Casa Foresta, specialist in wildplukken van bessen, paddenstoelen en fris eetbaar groen
Vishandel Jan van As brengt ons duurzaam, wild gevangen vis rechtstreeks uit zee
Brandt & Levie, voor karakteristieke worsten van goed gehouden varkens
De nootzaak Gotjé, brandt al vier generaties lang de lekkerste noten
Abraham Kef, de welbekende kaasspeciaalzaak in hartje Amsterdam
Slagerij Fontijn, een echt Amsterdams familiebedrijf, voor het beste vlees
Formocha Premium Tea voor zorgvuldig geselecteerde oriëntaalse thee
Bocca Coffee Roasters was het eerste bean-to-cup bedrijf van ons land, voor duurzame koffie
Pieter van Meel, voor wild en gevogelte, Damhert uit de Amsterdamse duinen van het waterbedrijf
Patisserie Holtkamp Sinds 1969 een begrip in Amsterdam
Fort Negen, voor het meest geweldige zuurdesem, rozijnen en rogge brood
Schutpapier voor onze menukaarten, gemaakt van agrarisch restmateriaal

Lokale leveranciers

Traceerbare dierlijke producten

Low-waste keuken

Menu

Onze Chef-kok Ricardo van Ede laat ons elke dag weer watertanden. Hij geeft karakter aan ons menu. Als jongste Nederlandse chef ooit ontving hij op z’n 21e een Michelinster, en staat hij voor een culinaire beweging die kiest voor bijzonder, puur en simpel zonder poespas.
Voor Ricardo moet eten zijn als een warm dekentje, iets waar je altijd blij van wordt. Als onze gasten een beetje gelukkiger naar huis gaan dan dat ze zijn gekomen, is zijn missie geslaagd.

Het menu barst van de moderne, creatieve en voedzame gerechten. Veel plantaardige kost, maar ook voor een lekker, verantwoord stuk vlees kun je bij ons terecht. Lokale lekkernijen en de beste wijnen en cocktails. In de keuken werken we met veel respect voor het product. ‘Bijproducten bestaan eigenlijk niet: met alles kun je wel wat. Dat maakt mijn werk uitdagend, interessant en creatief. En dat proef je.’

Reserveren

Zin om te komen eten? Reserveer een tafel via onze online reserveringstool, dan ben je verzekerd van een fijne plek.

Ons terras aan het water, restaurant en boardroom zijn ook heel erg geschikt voor grote, feestelijke diners en events. Mail voor meer informatie naar events@vesselamsterdam.nl.

BOAT&CO X VESSEL SLEEP & DINE

Some wine, good music and great company is all you need. And of course, a menu from VESSEL Kitchen & Bar in your room to order 3 or 4-courses to enjoy in the comfort of your own apartment. All we want to say: let’s take-away the night!

BOEK NU

Contact

De keuken van Vessel Kitchen & Bar is alle dagen van de week open van 07.00 tot 22.00 uur. Vessel Kitchen & Bar sluit op zondag t/m donderdag om 0.00 uur, op vrijdag en zaterdag om 01.00.

U kunt via de website reserveren of mailen naar info@vesselamsterdam.nl

Voor privéfeesten, media, pers en andere aanvragen kun je mailen naar events@vesselamsterdam.nl.

Vessel Kitchen & Bar
Revaleiland 500
1014 ZG Amsterdam
+31 (0)20 246 1599

Vessel guest Parking:
Eerste uur: Gratis
Uur tarief: €5,-
Maximaal dagtarief: €50,-

Ontvang onze nieuwsbrief

Kom bij ons werken!

Kun je niet genoeg krijgen van lekker eten en wil je in een bijzonder, net-geopend en spiksplinternieuw restaurant werken? Dan willen we je ontmoeten. Stuur je cv naar info@vesselamsterdam.nl.